Een prachtige expositie van handwerkstukken zijn te zien in de vitrinekasten in de hal van de Cultuurschuur.  Emma Bischoff Tulleken  heeft ze gevuld met handwerkjes van diverse personen. Deze zijn onder haar leiding gemaakt. De sgraffito tekeningen, die je kunt bewonderen op de gaanderij van de hal in de Cultuurschuur, zijn in het klein nagemaakt met borduursteekjes zo fijn en mooi dat het wel schilderwerk lijkt. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met november. Het is elke dag toegankelijk en gratis. Naast de prachtige schilderijen die door de Cultuurschuur tentoongesteld worden is het de moeite waard om eens langs te gaan om even te kijken.

 

HISTORISCH GENOOTSCHAP WIERINGERMEER

Lees dit artikel over de start van ons Genootschap, Hoe het is begonnen

Het Historisch Genootschap Wieringermeer, opgericht op 10 december 1992, heeft als doel de kennis van en belangstelling voor de lokale geschiedenis van de Wieringermeer te bevorderen.

Openingstijden Genootschap: Elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het 25 jarig fotojubileumboek is te verkrijgen klik hier

 

OUDE GLORIE

 De Oude Glorie is een groep verzamelaars in de Wieringermeerpolder. De verzamelingen bestaan uit materialen die gebruikt zijn op de bedrijven en huishoudens in vroegere tijd van de polder. Ze hebben een samenwerkingsverband met het Historisch Genootschap die vele stukken ontvingen maar niet konden plaatsen vanwege de grote van het aangebodene. Ook op het jubileum feest zullen zij van hun beste kant laten zien.

Daarnaast houden de leden op hun eigen locatie iedere eerste zaterdag van de maanden mei tot en met september de deuren open van 13.00 tot 17.00 uur. Voor namen en adressen van leden, verzamelaars kijk hier, Oude Glorie

 

Wist u dat de Wieringermeer de enige echte Zuiderzeepolder is? Lees meer over de historie.